م است. این میوه به علت داشتن ماده معدنی فسفر موجب افزایش کارایی سلول های مغذی شده و همچنین در متعادل سازی ترشح هورمون ها تاثیر بسزایی دارد.
خُرما (نام علمی: Phoenix dactylifera) میوه بهشتی و قرآنی و ملی است و در استانهای گرمسیر جنوب کشورمان بعمل می آید. خرما یا رطب گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. خرما داراي ۲۵ درصد ساكاروز ، ۵۰درصد گلوكز ، پكتين و آب مي باشد . بعلاوه داراي ويتامين هاي مختلف از جمله ويتامين A,B,C,E مي باشد .خرما منبع غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است و همه این ها برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های مرتبط با پوکی استخوان ضروری هستند.
یافته های خرما برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب در مغز ارائه شده است. مصرف منظم خرما و میوه های مشابه با خطر بیماری های نورودژنراتیو و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط دارد ؛ تحقیقات نشان می دهد که با مصرف خرما، احتمال کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر وجود دارد. یکی دیگر از مطالعات نشان داده است که خرما می تواند به جلوگیری از التهاب در مغز کمک کند.
خرما یکی از مواد مؤثر در بهبود حافظه می باشد. همچنین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، سلنیوم، آهن و منگنز است و بدین ترتیب میتواند ماده غذایی